Svijet     | 29.07.2021. 10:48 |

Jedna osoba poginula, 10 zarobljeno u šumskom požaru na jugu Turske

FENA Internet

ANKARA, 29. jula (FENA) - Jedna osoba je poginula i deset je odsječeno od svijeta u šumskom požaru koji u četvrtak bjesni već drugi dan u južnoj Turskoj,  a operacije spašavanja i suzbijanja vatrene stihije su u toku, saopćio je turski ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli.

Vrućine i snažni vjetrovi pomogli su širenju požara oko mjesta Manavgat, 75 kilometara istočno od turističkog grada Antalije i obližnjih sela.

Pakdemirli  je kazao da je 82-godišnji muškarac pronađen mrtav tokom evakuacije oblasti Kepezbeleni, 16 kilometara sjeveroistočno od Manavgata,  i da je deset ljudi odsječeno od svijeta kod obližnje brane Oymapinar. Jedinice su na putu da spasu te ljude, dodao je  Pakdermirli.

Vlasti su evakuirale 18 sela i oblasti u Antaliji, dok je još 16 sela evakuirano iz susjednih pokrajina Adana i Mersin, dodao je.

Televizijski snimci prikazuju spaljene stambene zgrade i ljude koji bježe iz naseljenih mjesta dok se vatrogasci uz podršku helikoptera bore da suzbiju plamenu stihiju, prenosi AP.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'