Bosna i Hercegovina     | 29.07.2021. 13:20 |

Jajce - Austrijska ambasada podržala uređenje izletišta na Malom Plivskom jezeru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Austrijska ambasada u Sarajevu finansijski je podržala projekat Omladinskog kluba „Dijamant“ iz Jajca pod nazivom „Unapređenje uslova za rekreativnu zabavu“, odnosno uređenje izletišta na Malom Plivskom jezeru.

Zamjenica austrijske ambasadorice Nicola Hardwick je u srijedu na izletištu na Malom Plivskom jezeru prisustvovala promotivnom turniru u odbojci na pijesku koji je povodom otvorenja uređenog terena i dodatnih sadržaja za djecu i mlade organizirao Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen”.

Na turniru je učestvovalo više od 20 ekipa. Osim toga, u ovaj projekat uvrštena je nabavka korpi za papirni i plastični otpad, kao i izgradnja fontane koja je puštena u pogon.

- Posebno mi je zadovoljstvo već danas vidjeti veliki broj mladih koji igraju odbojku i koriste novouređeni teren za odbojku na pijesku - naglasila je ovom prilikom zamjenica austrijske ambasadorice Nicola Hardwick.

Aktivnosti u okviru projekta, u kojima su, između ostalog, sudjelovali mladi volonteri iz Jajca, značajno su doprinijeli kvalitetnijim uslovima za rekreaciju i zabavu.

U ovom projektu uzeli su učešće i Općina Jajce i JKP “Čistoća i zelenilo”, saopćeno je iz Ambasade Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo