Ekonomija     | 29.07.2021. 13:07 |

Rafting/kajak regata na Uni od Štrbačkog buka do Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 29. jula (FENA) - Javno preduzeće "Nacionalni park Una" i partneri u petak, 30. jula organizirat će jednodnevni rafting "Rafting/kajak regata na Uni emocija i sjećanja" na relaciji od Štrbačkog buka do Bihaća.

-Ideja je proizašla zbog nemogućnosti održavanja tradicionalne Internacionalne turističke Una - regate, koja je sa organizacijskog aspekta veoma kompleksna manifestacija, te ni ove godine nisu stvoreni uvjeti za njeno normalno održavanje, uzimajući u obzir propisane epidemiološke mjere koje su na snazi. Jednodnevni sportsko-zabavni događaj organizirat će se s ciljem da se zadrži tradicija i kultura, te emocije i sjećanje na prethodne Una - regate, a u vjeri da će se ista naredne godine održati u punom kapacitetu i sjaju - kazala je Emina Štrkljević iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Una".

Za sve učesnike jednodnevnog raftinga, ali i građane Bihaća osigurana su brojna sportska i zabavna dešavanja tokom sutrašnjeg dana.

-Prije početka same plovidbe, održat će se takmičenje skipera u skokovima sa spektakularnog vodopada Štrbački buk. U okviru manifestacije su i tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta u Bihaću u organizaciji Gradskog sportskog saveza Bihać, dok Udruženje ABC organizira i Blobbing takmičenje na bihaćkoj gradskoj plaži Beton. Za zabavni dio programa pobrinut će se bosanskohercegovačka muzička zvijezda Amel Ćurić, nakon dolaska svih učesnika na Gradsku otoku u Bihaću - dodala je Štrkljević.

Organizatori očekuju i više od 500 učesnika na jednodnevnom raftingu, kojim će se barem donekle pokušati nadomjestiti 48. Internacionalna turistička Una - regata.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta