Bosna i Hercegovina     | 29.07.2021. 16:56 |

Vlada KS - Odluka o sufinansiranju boravka djece u predškolskim ustanovama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem zasjedanju donijela odluku o sufinansiranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, s Liste čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ za školsku 2021./2022. godinu.

Odlukom se utvrđuje sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, sa te liste, u mjesečnom neto iznosu od 100 KM po jednom djetetu.

 - Sufinansiranjem će biti obuhvaćeno svako dijete na listi čekanja, iako je broj djece ove godine dosegao blizu 3.000 - rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota - Muminović.

Dodala je i kako je pojedinačni iznos smanjen, jer je ovom odlukom pravo na sufinansiranje prošireno na još 2.000 mališana u odnosu na 2020./21. godinu, koliko ih je dodatno uvršteno na pomenutu listu čekanja u ovoj godini.

Kako je rekao premijer KS Edin Forto, Vlada za ovu namjenu značajno povećava izdvajanje budžetskih sredstava kako bi omogućila svoj zainteresiranoj i prijavljenoj djeci s ove liste da borave u predškolskim ustanovama.

Ministrica Hota - Muminović je utvrdila dinamiku kroz kalendar aktivnosti kako bi sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama krenulo na vrijeme i s početkom školske 2021./22. godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta