Kultura     | 30.07.2021. 13:53 |

SFF: U Takmičarskom programu - kratki film ove godine 10 filmova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. Jukli (FENA) - Reditelj, producent i selektor Stefan Ivančić, rediteljica Hella Wenders i glumica Sara Luna Zorić članovi su žirija Takmičarskog programa - kratki film 27. Sarajevo Film Festivala. Oni će odlučiti o dobitniku Srca Sarajeva" za najbolji kratki film, koji se kvalificira za razmatranje za nominaciju za nagrade Američke filmske akademije Oscar® u kategoriji animirani kratki film i igrani kratki film.

U Takmičarskom programu - kratki film, prema odluci selektorice Elme Tataragić, ove godine će biti 10 filmova: četiri će imati svjetsku, a šest filmova regionalnu premijeru.

Snimateljica i montažerka Taina Galis, reditelj Teymur Hajiyev te reditelj i scenarist Tin Žanić članovi su žirija za Evropski kratki film 27. Sarajevo Film Festivala.

Filmovi iz ove sekcije takmiče se, zajedno s filmovima iz Takmičarskog programa - kratki film, za nominaciju za kandidaturu za nagradu Evropske filmske akademije (EFA), kao i za razmatranje za nominaciju za nagradu Oscar® Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Sekcija Evropski kratki film 27. Sarajevo Film Festivala sadrži 13 filmova iz 12 evropskih država. Ove godine, ta sekcija ujedinjuje tvorce filmova iz Belgije, Češke Republike, Finske, Francuske, Izraela, Mađarske, Moldavije, Nizozemske, Poljske, Portugala, Slovačke i Švicarske.

Ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo