Bosna i Hercegovina     | 30.07.2021. 15:49 |

Na području Laktaša promovisane volonterske akcije i omladinski rad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - U okviru projekta "Laktaši Local Youth Development" uspješno je ostvareno deset lokalnih inicijativa na području opštine Laktaša, među kojima je volonterski dan u Krnetama. 

Ovaj događaj organizovan je u cilju promocije volonterizma, omladinskog rada kao i sprečavanja pasivnosti mladih u svojoj zajednici.

Tokom događaja mladi su imali priliku da učestvuju u volonterskoj akciji šmirglanja i farbanja klupa, stolova i sličnim aktivnostima. Potom je uslijedio obilazak imanja ljudi iz Centra za ekonomski i ruralni razvoj. 

Volonteri Marko Knežević i Živko Skenderija su rekli da je ovo za njih jedno novo i divno iskustvo, te da ih mnogo ispunjava rad u timu i da će svakako nastaviti pomagati drugima i odazivati se na sve buduće volonterske akcije.

Prisutni volonteri su dobili volonterske knjižice gdje napokon mogu evidentirati sva volonterska iskustva u njihovom radu.

Organizator ove inicijative Kristijan Šarić izrazio je zadovoljstvo odzivom volontera kao i samom njihovom radu i uključenosti u akcije. 

Cilj inicijative je bio naučiti mlade da budu lideri u svojim lokalnim zajednicama, predvodioci promjena, preduzimači akcija i promoteri zdravih životnih vrijednosti.

Ova aktivnost se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), saopćili su organizatori.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!