Stranačke aktivnosti     | 30.07.2021. 21:21 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Šepić: I Dodik i opozicija u RS ujedinjeni protiv zabrane negiranja genocida – sramno i tužno

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić izjavio je danas nakon sjednice i zaključaka NS RS o neprihvatanju Inzkovog zakona da je opozicija nepotrebno ponovo stala uz Dodika koji je najodgovorniji za teško stanje koje imamo u BiH zadnjih godina.

“I Dodik i opozicija u entitetu Republika Srpska donijeli odluku o neprihvatanju Inzkovog zakona kojim zabranjuje negiranje genocida i usaglasili se ''da se ne smije vrijeđati entitet RS, a ko to bude radio moći će dobiti kaznu do 15 godina zatvora''.

''Znači, poruka je: državu, BiH možete negirati, dovoditi je u pitanje i rušiti i možete negirati genocid…, to je u redu, ali ako 'uvrijedite' entitet čije su vlasti i rukovodstva pravosnažno osuđeni na stotine godina zatvora za najteže ratne zločine i genocid, dobit ćete do 15 godina zatvora… Strašne i tužne poruke i posebno saznanje da je i sva opozicija u entitetu RS na ovakvim pozicijama danas.”- izjavio je Šepić.

Dodao je da je to još jedna njihova velika greška koju će ubrzo uvidjeti i koja će najviše za njih biti štetna. “Postaviti sebe otvoreno protiv čitavog civiliziranog svijeta i buniti se što vam neko brani da negirate genocid u 21. vijeku je jadno i unaprijed izgubljena bitka u koju nisu trebali i smjeli upasti. Tu su trebali ostaviti Dodika samoga, koji je najodgovorniji za loše stanje u kojem se svi nalazimo u zadnje vrijeme” – zaključio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo