Stranačke aktivnosti     | 31.07.2021. 11:02 |

Saopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Povodom skandaloznih informacija koje je u javnost iznijela direktorica KJKP Vodovod i Kanalizacija Aida Pendek o pritiscima kojima je izložena od stranke Narod i pravda i njihovog ministra Hadžiahmetovića, da bi zaposlila članove i kadrove NIP-a, pozivamo tužilaštvo da ispita navode o korupciji NIP-a u ovom javnom preduzeću.

Također, pozivamo tužilaštvo da stane u zaštitu onih koji poput direktorice Pendek prijave korupciju, pritiske i neregularnosti prilikom provođenja konkursa za zapošljavanje. Napominjemo da Aida Pendek upravo na prijedlog tzv. Trojke obnaša svoju funkciju te samo možemo pretpostaviti kakav pritisak trpe oni koji nisu delegirani ispred ove koalicione većine.

Ostaje nejasna i funkcija sarajevskog Ureda za korupciju i njihovog direktora koji umjesto da utvrde ko je ispred NIP-a vršio pritisak na direktoricu Pendek oni šalju preporuku za smjenu upravo direktorice Pendek koja je prijavila pritiske i neregularnosti.

Pozivamo tužilaštvo da istraži navode o korupciji prilikom zapošljavanja u VIK-u, kao i o pritiscima koje NIP pravi na uprave javnih preduzeća u cilju zapošljavanja svojih kadrova i članova te da reaguje na sveprisutni “Nipotizam”.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta