Svijet     | 31.07.2021. 13:12 |

Pakistan uveo lockdown u južnoj pokrajini Sindh i u Karačiju

FENA Internet

ISLAMABAD, 31. jula (FENA) – Pakistanske vlasti uvele su lockdown u južnoj pokrajini Sindh, uključujući i komercijalno središte Karači i ostale urbane centre, u jeku alarmantnog širenja zaraze s COVID-19.

Lockdown je počeo u subotu i trebao bi trajati do 8. augusta, uprkos protivljenju savezne vlade i lokalne poslovne zajednice.

Premijer pokrajine Sindh, Murad Ali Shah, izjavio je u petak da je iznenadni rast broja zaraženih koronavirusom preplavio bolnice u Karačiju, pokrajinskoj prijestonici. Izgleda da je novi val zaraze povezan s brojnim aktivnostima tokom muslimanskog praznika Bajrama koje su privlačile mase ljudi.

Pokrajinska vlada Sindha zatvorila je sve prodavnice, izuzev apoteka, pekara, benzinskih pumpi i granapa, koje ipak moraju biti zatvorene do 18 sati. Sav saobraćaj između gradova je prekinut i javni autobusi ne saobraćaju. Privatni automobili i taksiji limitirani su na dvije osobe.

Nastava u školama i u univerzitetima također je odgođena.

Pakistan je u subotu izvijestio o 65 preminulih i 4.950 zaraženih u proteklih 24 sata. Ta zemlja južne Azije javila je do sada o ukupno 1.029.811 zaraženih i o 23.360 preminulih od početka pandemije, prenosi AP.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo