Stranačke aktivnosti     | 01.08.2021. 12:46 |

Saopćenje za javnost Gradskog odobra SDA Čapljina

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM NAPADA NA DVA UGOSTITELJSKA OBJEKTA U POČITELJU

Gradski odbor SDA Čapljina, najoštrije osuđuje napad huligana na navijače Veleža i ostale prisutne u dva ugostiteljska objekta u Počitelju, kao i vješto manipulisanje od strane policije i pojedinih medija koji uporno napadnute predstavljaju kao napadače.

Istražne organe i policiju pozivamo na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora.

Ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa.

Počitelj i njegovi mještani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama.

Krajnje je vrijeme da policija u Čapljini i HNK provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhapsi počinioce. Građani ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah!

Gradski odbor SDA Čapljina

https://www.facebook.com/SDACapljina/photos/a.115400586718645/350578879867480?type=3&notif_id=1627812421497722&notif_t=page_post_reaction&ref=notif

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana