Bosna i Hercegovina     | 01.08.2021. 19:17 |

Zvornik - Povratnička škola u Križevićima dobila fiskulturnu salu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - Povratnike u mjesnoj zajednici Križevići kod Zvornika posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gdje je s gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem otvorio novoizgrađenu fiskulturnu salu u područnoj školi “Desanka Maksimović”.

U Križevićima osnovnu školu pohađa oko 130 učenika - povratnika.

Dugogodišnjem problemu s izvođenjem fiskulturne nastave došao je kraj. Napravljena je funkcionalna fiskulturna sala i predata na korištenje - saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Izgradnju su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik.

- Križevići su najveća povratnička mjesna zajednica u Zvorniku. Do kraja ove školske godine bilo je oko 150 učenika - povratnika samo u osnovnoj školi. Problem fiskulturne sale nam je delegiran pri prvom dolasku u Križeviće. Odmah smo uradili prvu i drugu fazu, a treću ove godine. Sala je spremna za upotrebu i posebno smo sretni što će učenici moći i u zimskim danima izvoditi fiskulturnu nastavu, kao i druge vannastavne aktivnosti. Sala može koristiti za razne rekreacije i sportska takmičenja mladih - istakao je Ramić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom