Bosna i Hercegovina     | 02.08.2021. 09:28 |

Građani o inicijativama za unaprjeđenje pozicije mladih u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. kolovoza (FENA) - U sklopu projekta "Local accountability in action: Citizens forums and street art in Mostar" u Omladinskom kulturnom centru (OKC) Abrašević održane su tri radne diskusije s građanima na teme mladih, urbanizma i kulture.

Na temu mladih, sudionici su razgovarali i smišljali načine kako doprijeti do institucija koje bi se trebale baviti i unaprjeđivati poziciju mladih u Mostaru, a nakon identificiranja ključnih problema, sudionici diskusije zajednički su razvili zagovaračke inicijative koje će biti vezane za Komisiju za mlade pri Gradskom vijeću, priopćeno je iz OKC-a Abrašević.

Diskusija o urbanizmu i infrastrukturi unutar naselja aktualizirala je trenutnu problematiku loše komunikacije između Grada Mostara i građana, te su spomenuti konkretni primjeri urbanističkih problema koji su prisutni u gradu. Na kraju diskusije sudionici su razgovarali na koji način pristupiti problemu nedovoljno dobre komunikacije između građana i administracije, a vezano za infrastrukturne radove koji se izvode u njihovim naseljima.

Na diskusiji o kulturi sudionici su se podsjetili koje se institucije financiraju iz proračuna grada, te su govorili o njihovim aktivnostima. Razgovaralo se i o strateškom planu koji je napisan u svrhu kandidature za Europsku prijestolnicu kulture, te kako da se taj dokument iskoristi, kako bi se unaprijedilo stanje na području kulture.

U narednom periodu, građani će raditi na svojim inicijativama u ovim oblastima, te će na taj način pokušati aktivno sudjelovati u rješavanju problema koji su bitni za zajednicu u kojoj živimo.

Ove aktivnosti održavaju se u sklopu navedenog projekta koji je podržan od strane USAID-a, BHRI-a i IOM-a, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'