Ekonomija     | 02.08.2021. 12:24 |

Turistička zajednica KS jača suradnju sa muzejskim institucijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda i direktorica JU Muzej Sarajeva  Alma Leka potpisali su protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između te dvije institucije.

Istovremeno, potpisan je i protokol o saradnji između Turističke zajednice KS i ICOM-a (International Council of Museums – National Committee of Bosnia and Herzegovina / Udruženje ICOM – Nacionalni komitet Bosne i Hercegovine).

Ovim protokolima postavljene su osnove za međusobnu saradnju na realizaciji projekata, manifestacija, programa, elaborata i studija od zajedničkog interesa iz oblasti turizma, a kroz promociju, razvoj i unapređenje turističke ponude u Kantonu Sarajevo.

U fokusu saradnje je afirmacija i promocija muzejske djelatnosti, očuvanje historijskog naslijeđa i kulturne baštine, te podsticanje razvoja i zaštite interesa muzeja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Protokol predstavlja značajan korak ka jačanju partnerskih odnosa u cilju realizacije projekata koji će doprinijeti bržem oporavku turističkog sektora u Kantonu Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu