Bosna i Hercegovina     | 02.08.2021. 12:47 |

Bošnjaci Nevesinja: Pozivamo naše komšije da gradimo dobrosusjedske odnose

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Povodom dešavanja u noći 31.jula na 1.august u selu Hruštima kod Nevesinja, saopćenjem za javnost oglasili su se i predstavnici pravnih subjekata Bošnjaka Nevesinja.

U saopćenju za javnost oštro su osudili vandalski čin ispisivanja prijetećih poruka „Nož, žica, Srebrenica“ preko državne zastave na autobuskom stajalištu u ovom povratničkom selu.  

- Ispisivanje poruka mržnje preko državne zastave nije nikakva slučajnost. Takav rukopis je jasan i čitljiv svima. Uprkos uvredi koja je duboko povrijedila naše dostojanstvo pozivamo naše komšije da jačamo naše dobrosusjedske odnose i zajedno osudimo ovaj necivilizacijski čin, jer dobri komšijski odnosi nemaju alternativu. Ne dopustimo ekstremizmu da pokoleba naše namjere da gradimo društvo jednako za sve. Od nadležnih opštinskih organa tražimo da se jasno i nedvosmisleno ograde od neodgovornih pojedinca i njihovih nalogodavaca, a od nadležnih istražnih organa da rasvijetle pozadinu ovog vandalizma i da počinioce adekvatno kazne. Poruke koje su ispisane u Hruštima nikome ne donose dobro i prijetnja su svima, navodi se u reagiranju Bošnjaka Nevesinja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo