Sport     | 02.08.2021. 13:39 |

Cimanovskaja planira zatražiti azil u Poljskoj

FENA Internet

TOKIO, 2. augusta (FENA)  - Bjeloruska olimpijska sprinterka planira zatražiti azil u Poljskoj nakon što je navela da su je zvaničnici  pokušali prinuditi da se vrati u domovinu iz Japana i da strahuje za vlastitu sigurnost, saopćila je aktivistička grupa u ponedjeljak.

Sportašica Kristina Cimanovskaja  prijavila se za vizu u poljskoj ambasadi u Tokiju, saopćio je Vadim Krivošejev, iz bjeloruske Fondacije sportske solidarnosti. On je izjavio za Associated Press da joj je njegova grupa platila avionsku kartu za Varšavu  za 4. august.

Trenutni spor očigledno je izbio nakon što je Cimanovskaja  kritikovala način na koji zvaničnici upravljaju njenim timom. Cimanovskaja, koja je danas trebala nastupati u utrci na 200 metara, saopćila je na svom Instagram postu da je uvrštena u štafetu četiri puta 100 metara, iako nikada nije nastupala u takvoj utrci.

Cimanovskaja je izjavila u snimljenoj poruci postavljenoj na društvenim mrežama da je bila pod pritiskom zvaničnika bjeloruskog tima i da je zatražila pomoć od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

-  Podvrgnuta sam pritisku i oni su pokušali nasilno da me izvedu iz zemlje bez mog pristanka – izjavila je 24-godišnja sprinterka.

MOK, koji je bio u sporu s bjeloruskim nacionalnim Olimpijskim komitetom uoči Igara u Tokiju, saopćio je da je intervenirao.

- MOK razmatra situaciju i zatražio je od Olimpijskog komiteta Bjelorusije pojašnjenje novonastale situacije - navodi krovna olimpijska organizacija u saopćenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo