Sport     | 02.08.2021. 19:41 |

VTK/STK BiH finansijski podržala Žensku košarkašku reprezentaciju BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Povodom nedovno ostvarenog rezultata na Evropskom prvenstvu, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić danas je u ime Komore uručio ček u vrijednosti od 7.500,00 konvertibilnih maraka Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Ček je u ime reprezentacije preuzela tim menadžer Razija Mujanović.

Kako je istakao predsjednik Egrlić navedeni gest je realizovan u cilju podrške i pružanja pomoći mladoj i persektivnoj ekipi košarkašica u nadi da će u budućnosti nastaviti ostvarivati odlične rezultate. Takođe je ukazao na potrebu svih relevantnih institucija, ali i privrednika u Bosni i Hercegovini da prepoznaju i podrže razvoj i unapređenje sporta i na taj način motivišu mlade  sportiste za ostanak u zemlji.

Tim Menadžer, Razija Mujanović izrazila je zahvalnost Komori na uručenim sredstvima, te je takođe izrazila nadu da će i drugi akteri slijediti primjer i u skladu sa svojim mogućnostima pomoći ne samo Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji, nego i bh. sportu uopšte, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta