Stranačke aktivnosti     | 03.08.2021. 11:44 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Sarajevo, 3. august 2021.

MEDIJIMA

Saopštenje za javnost

Ono što je Tuđman nečasno radio u ratu, to Zoran Milanović odlikuje u miru

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović nastavlja da ponižava državu Bosnu i Hercegovinu, a naročito žrtve udruženog zločinačkog poduhvata, kako je to presudio Tribunal u Haagu. Nakon što je prošle godine odlikovao jedinice odbjeglog umirovljenog generala Zlatana Mije Jelića, optuženog za ratne zločine u BiH, Milanović ove godine nastavlja sa odlikovanjem postrojbi HVO-a koje su učestvovale u ratnim zločinima. Ako je tačno pisanje medija, da će Milanović odlikovati postrojbu za posebne namjene "Ludvig Pavlović", koja je dobila ime po jednom od ustaških terorista koji su izveli upad u Jugoslaviju kod Bugojna davne 1972. godine, onda je aktuelni hrvatski predsjednik odlučio postati najradikalniji hrvatski predsjednik nakon Franje Tuđmana, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

 

''Očito da ono što je Tuđman nečasno radio u ratu, a o čemu je pravosnažno presudio i Haag, to u miru odlikuje Zoran Milanović. Ta je jedinica, mi to dobro znamo u Hercegovini, bila je zadužena za etničko čišćenje Bošnjaka, bili su dio udruženog zločinačkog poduhvata i to je pravosnažno utvrđeno bez razumne sumnje. Upravo ovih avgustovskih dana kada se žrtve tzv. Herceg-Bosne sjećaju strašnih zločina u kojoj je Vojna policija HVO-a imala jednu od ključnih uloga, Milanović gazi po žrtvama, međunarodnim presudama i demokratskim vrijednostima. Nametnuti zakon Valentina Inzka bi dobrodošao i 'europskoj Hrvatskoj', koja uporno negira ratne zločine i nagrađuje jedinice koje su u njima učestvovale. Milanović se sa ovakvim odlukama svrstava u red najnečasnijih državnika na našim prostorima'' izjavio je zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH Amer Obradović koji je i sam bio maloljetni logoraš tzv. Herceg-Bosne.  

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana