Stranačke aktivnosti     | 04.08.2021. 09:10 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Datum: 4.8.2021.
Svim medijima

Šarović: Oluja je najveći zločin bez kazne

I nakon 26.godina od akcije Oluja u kojoj su hrvatske snage ubile najmanje 1.800 Srba i protjerale njih oko 250.000, ovo klasično etničko čišćenje i dalje je samo najveći zločin bez kazne o kome se ćuti i nad kojim su svi, pa i oni koji su morali izreći zaslužene presude - ostali nijemi“, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„U akciji Oluja stradao je nevini narod a njihova jedina krivica bila je to što su etnički Srbi. Stradali su od svojih komšija sa kojima su vijekovima živjeli. Stotine hiljada njih lišeno je svojih domova, svojih najbližih i to je jedan od najtragičnijih događaja našeg naroda“ - poručio je Šarović.

Umjesto prihvatanja odgovornosti, osude i kažnjavanja ubijanja i protjerivanja nevinih ljudi, kaže Šarović, u Hrvatskoj danas imamo proslavu i slavljenje zločina, sve ono čega bi se sav civilizovani svijet morao stiditi.

„Ovakav odnos prema zločinu nas zasigurno ne vodi putem pomirenja i bolje budućnosti“, poručio je Šarović.

Podsjećamo, nakon akcije Oluja većina srpskog stanovništva protjerana je u Republiku Srpsku i Srbiju. Od oko 600.000 Srba koliko ih je nekada tamo živjelo u Hrvtskoj danas živi manje od 150.000 Srba.

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana