Stranačke aktivnosti     | 04.08.2021. 10:47 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Ivan Boban: Dati odgovore zašto se zaustavila izgradnja tunela Hranjen

Potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BIH, Ivan Boban, ističe kako je potrebno da se na prvoj narednoj sjednici Odbora za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nađe točka dnevnog reda: „Informacija o trenutnom stanju projekta izgradnje tunela Hranjen“.

Prema službenim informacijama objavljenim na stranicama JP Autoceste Federacije BiH, radovi na tunelu Hranjen se ne mogu nastaviti jer nisu osigurana dodatna sredstva za daljnju realizaciju.

Iz ovog poduzeća navode kako je izvođač do sada izveo 37% radova na tunelu i da je utrošeno 97% od ukupne vrijednosti ugovorenih radova kao i da je proteklo 80% ugovorenog roka za završetak radova.

„Predložio sam da se na prvoj narednoj sjednici Odbora za promet i komunikacije pozovu predstavnici Vlade FBiH kao i predstavnici JP Autoceste FBiH, koji će nam podrobnije pojasniti o čemu se radi i dati detaljne informacije iz prve ruke o tome, zašto se gradnja ovog kapitalnog projekta zaustavila“, kazao je Boban.

„Ne radi se samo o ovom projektu, nego smo svjedoci kako kapitalni projekti ili kasne ili su u dobroj mjeri ugroženi kada je u pitanju cestovna infrastruktura. Mislim da je krajnje vrijeme da se u prvom redu Vlada FBiH pozabavi ovim problemom i da nam daju odgovore na ova važna pitanja“, ističe Boban.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta