Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Tužilaštvo treba istražiti slučaj Hranjen

Propast projekta izgradnje tunela Hranjen ne treba više da bude u domenu Vlade FBiH niti Autocesta FBiH, nego Tužilaštva koje mora istražiti odgovornost zašto su potrošene pare a tunel nije izgrađen. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović često spočitava medijima da oni od njegove stranke prave korumpiranu organizaciju, ali nevjerovatan je niz afera, od respiratora, KCUS-a, diploma, namjenske industrije, sukoba interesa, kupovine zastupnika, pa evo do propasti izgradnje tunela Hranjen, koje Izetbegović ne može prikriti spinovanjem priče o ''napada na Bošnjake''.

Podsjećamo da je novi direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder čovjek koji je u direktnom sukobu interesa, imenovan politički iz kluba SDA. Upravo je sa njim Bakir Izetbegović po vikendicama na Bjelašnici ''izvlačio cigle iz zida'' kako bi dobio većinu za podršku Novalićevoj vladi. Sve dok pravosudne institucije na čistac ne istjeraju sve ove afere, Bosna i Hercegovina će biti jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi.

Naravno da zbog građana Bosansko-podrinjskog kantona i čitave države Bosne i Hercegovine treba nastaviti graditi tunel Hranjen, ali prvo se mora utvrditi odgovornost zašto je projekat propao. Novalićeva Vlada mora o Hranjenu dati odgovore tužilaštvu, a ne formalno o tome informisati zastupnike, saopštili su iz Nezavisnog bloka.  

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.