Bosna i Hercegovina     | 04.08.2021. 12:25 |

Obuća: Želim vjerovati da projekt tunela Hranjen neće propasti

FENA Elma Geca

GORAŽDE,4. augusta (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog katona (BPK) Aida Obuća, nakon obustavljanja radova na tunelu Hranjen kao dijelu planirane brze ceste Goražde - Sarajevo, izjavila je "kako vjeruje da projekt neće propasti".

Ona je podsjetila da su na početku svi dali nesebičnu podršku  zbog čega, navodi, ne želi vjerovati u propast najvažnijeg infrastrukturng projekta u ovom dijelu države.

“Očigledno problemi postoje nakon samo 37 posto urađenog i smatram da bi najrevelantniji odgovor od nadležnih u JP Autoceste FBiH mi trebali dobiti. Zaista se nadam aktivnijoj ulozi uprave Autocesta FBiH. Poznat je da je došlo do kadrovskih promjena tako da su vjerovatno i ove određene situacije koje su izašle u javnost, bile razlog zašto je došlo do tih kadrovskih promjena” - istakla je Obuća.

Naglasila je da ne želi komentirati način implementacije projekta, po modelu “Projektuj i gradi” koji se po zvaničnom saopćenju Autocesta FBiH pokazao nepovoljnim

“To se radilo u trenutku kad se donosila odluka o izgradnji tunela Hranjen odnosno cestovnog povezivanja kada su relevantne institucije vjerovatno procjenile da je to dobar model gradnje. Nisam iz te struke da bih ja ulazila u to, ali vjerujem da će jedna sveobuhvatna analiza cjelokupne situacije od početka do danas, dati odgovore” – navela je Obuća.

Po njenim riječima, upućen je dopis Vladi FBiH i upravi JP Autoceste te se očekuje da će uskoro biti održani sastanci o čijem ishodu će građani BPK-a biti blagovremeno obavješteni.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'