Ekonomija     | 07.08.2021. 09:11 |

Intenzivirane pripreme za ovogodišnje izdanje sajma "EKOBIS 2021"

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 7. augusta (FENA) - Ovogodišnje 18. izdanje međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2021" bitć e održan od 9. do 12. septembra u rekonstruiranoj sportskoj dvorani "Luke" u Bihaću.

Tema ovogodišnjeg "EKOBIS-a" je elektromobilnost, tako da će se posebna pažnja usmjeriti na prezentaciju i promociju hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša.

 -  Važno je napomenuti da će sve biti u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, a obnovljena dvorana će nam omogućiti kompaktan i adekvatan prostor. Očekujemo između 250 i 300 izlagača, što je neka standardna brojka za naš sajam. Pored domaćih izlagača i partnera, svoje prisustvo su nam potvrdili i gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Naravno, mnogo toga će zavisiti od tadašnje zdravstveno - epidemiološke situacije, međutim mi smo optimistični - kazao je predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić.

Ove godine u okviru "EKOBIS-a" bit će organizirani i Sajam turizma "Ekotour", kao i Sajam obrta i starih zanata.

- To su novine koje smo željeli realizirati još prošle godine, ali smo bili spriječeni zbog otkazivanja kompletne manifestacije. Ideja je da ove sajmove nekoliko godina organiziramo u okviru našeg "EKOBIS-a", kako bismo ih vremenom brendirali i omogućili njihovo samostalno održavanje - dodao je Ružnić.

Kao i prethodnih godina, međunarodni sajam ekologije u Bihaću podržat će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Kantonalna vlada i Grad Bihać.

Nakon što je Vlada Unsko-sanskog kantona dala Ministarstvu privrede saglasnost na tekst Ugovora o dodjeli sredstava Kantonalnoj privrednoj komori za realizaciju 18. međunarodnog sajma ekologije - "EKOBIS 2021", potpisan je i ugovor između resornog ministarstva i Komore.

Ugovor su potpisali ministrica privrede Samra Mehić i predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić. Vlada USK će tako ovogodišnji sajam EKOBIS podržati sa 30.000 KM.

Također, savjetnik gradonačelnika Bihaća  Nijaz Lipovača naglasio je kako će Gradska uprava i ovaj put biti partner Sajma,  koji će osigurati financijsku i logističku pomoć, ali i iskoristiti idealnu priliku za promoviranje svih vrijednosti grada na Uni.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom