Ekonomija     | 04.08.2021. 13:06 |

Efendić: Politiziranje i populizam neće izgraditi tunel Hranjen

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 4. augusta (FENA) - Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Adnan Efendić tvrdi da se u posljednih dva dana izvrću činjenice vezane za izgradnju tunela Hranjen, a kolegama iz opozicionih političkih stranaka poručuje da se izgradnja tunela neće riješiti medijskim spinovima, već isključivo institucionalnim djelovanjem.

Efendić podsjeća da je 5. jula na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH postavio zastupničko pitanje JP Autoceste FBiH o tome u kojoj je fazi izgradnja ovog tunela, da li je moguće izgradnju završiti u dogovorenom roku, te da li je istina da je sa predviđenim novcem za kompletnu izgradnju završeno svega 37 posto posla.

Tad se, ističe niko nije javljao, a sad su kao svi zabrinuti za ovaj projekat i izvrću činjenice.

- Vidim da je ovo sada postala tema koja se politizira i na kojoj se žele ubrati jeftini politički poeni, a loptica prebaciti na Vladu FBiH, odnosno premijera Fadila Novalića zaboravljajući ili zanemarujući činjenicu da je za realizaciju ugovora kao investitor zaduženo JP Autoceste FBiH, a za nadzor firma koja vrši nadzor nad izvođenjem radova, a ne premijer Novalić. O ovome se treba razgovarati u institucionalnom okviru, utvrditi stvarnu odgovornost za eventualne propuste i zloupotrebe, te iznaći rješenje za nastavak realizacije ovog veoma značajnog projekta za BPK Goražde, ali i za cijelu BiH - kaže Efendić.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta