Bosna i Hercegovina     | 04.08.2021. 14:00 |

SABNOR BiH: Antifašizam je borba za spas naših rijeka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. kolovoza (FENA) - Uništavanje rijeka i drugih vodotoka koje je u Bosni i Hercegovini sveprisutno novi je, moderni oblik fašizma, a tko god trajno uništava prirodno naslijeđe svih nas, bez obzira na njegovu poziciju i motive, neprijatelj je ove države i njezinih građana, ocijenio je Savez antifašista i boraca NOR-a (SABNOR).

"U tim okolnostima imamo pravo na zaštitu. Ako neće država da nas zaštiti preko svojih legalnih organa, onda mi građani imamo pravo zaštititi i sebe i državu, ali i našu zajedničku budućnost. Bosna i Hercegovina je napadnuta iznutra. Naše ustavno pravo, a i građanska obaveza je da stanemo u zaštitu svoje domovine. U vremenu kada obilježavamo 80 godina od ustanka naroda BiH protiv fašizma ugledajmo se na ustanike iz 1941. godine i dignimo svi zajedno glas protiv uništavanja naših rijeka i drugog prirodnog naslijeđa, a sve zbog bogaćenja pojedinaca", navode u priopćenju za javnost iz SABNOR-a.

Dodaju da je "dizanje glasa protiv ovakvog urušavanja naše budućnosti ustanak protiv novih oblika fašizma", te pozivaju sve građane u zajedničku borbu za spas naših rijeka, koje su zalog za bolju budućnost.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo