Stranačke aktivnosti     | 04.08.2021. 15:37 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, u gostovanjem na TV RTRS, nije za komentar, jer, ama baš ničega, nema vrijednoga za komentiranje, ali na jedno ipak moram reagirati.

Milorad Dodik, progonitelj Hrvata iz entiteta RS, neće i ne može predstavljati Hrvate osim možda skupine koja sebe zove Hrvatima te mu kliču i proglašavaju ga osobom godine.

Hrvatska stranka BiH ograđuje se od svih izjava gospodina Dodika i sa gnušanjem odbacujemo njegov pokušaj majorizacije Hrvata na sebi svojstven način. Ovim putem pozivam sve stranke sa Hrvatskim predznakom da reagiraju na ovakve opasne izjave i osude govor mržnje.

Posljednjih dana, nakon što je stupio na snagu Zakon o negiranju genocida, više ne čujemo pokliče gospodina Dodika da u Srebrenici nije bilo genocida. Očito, zakon djeluje. Možda je krajnje vrijeme da se donese i zakon kojim bi se strogo kažnjavao i govor mržnje ili poziv na odcjepljenje. Vjerujem da bismo, sa takvim zakonima, imali čišći medijski prostor i građani bi mirnije spavali.

Gospodin Dodik ne predstavlja čak niti sve Srbe u Bosni i Hercegovini pa tako zasigurno ne i nas Hrvate,

Predsjednik HS BiH

Božo Skopljaković

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana