Svijet     | 04.08.2021. 18:50 |

Mađarska će ublažiti epidemiološke restriktivne mjere za masovne događaje

FENA Internet

BUDIMPEŠTA, 4. augusta (FENA) - Mađarska će ublažiti preostale restriktivne epidemiološke mjere uvedene zbog koronavirusa uoči nacionalnog praznika 20. augusta, odlučila je desničarska vlada dekretom koji je službeno objavljen kasno u utorak.

Od 18. do 22. augusta ograničenja za pristup masovnim događajima bit će uklonjena. Isto vrijedi i za evropske konjičke utrke koje se održavaju od 2. do 5. septembra u Budimpešti i 52. Međunarodni euharistijski kongres koji se održava od 5. do 12. septembra, a kojem bi trebao prisustvovati papa Franjo, izvještava dpa.

Pored ovih gore navedenih događaja, za sve ostale događaje gdje ima više od 500 učesnika mogu prisustvovati samo oni koji imaju dokaz o imunizaciji ili negativan test na koronavirus ili potvrdu da su prebolovali Covid-19.

Od početka jula maske i fizičko distanciranje u Mađarskoj bili su obavezni samo u bolnicama, domovima za starije i apotekama.

Trenutno je 56 posto stanovništva potpuno vakcinisano. Većina stanovništva je primila rusku vakcinu Sputnik ili kinesku Sinopharm, koje se smatraju manje učinkovitim.

Mađarska trenutno bilježi vrlo malo novih infekcija.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta