Bosna i Hercegovina     | 04.08.2021. 22:19 |

Komšić: Treću godinu Dodikovog mandata u Predsjedništvu gledamo isti scenarij

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 4. augusta (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je večeras u Sarajevu, upitan da prokomentira odlazak zvaničnika iz RS-a u Beograd i sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio novinarima da to nije ništa novo, te da smo već imali prilike bezbroj puta to da vidimo.

- Dodik pritisne opoziciju pa onda svi zajedno odu. Sad, koliko sam vidio, bili su to ipak odvojeni susreti sa Vučićem. On tamo dođe, vrijeđa sve ovdje u BiH, Vučić to polako smiruje, nekako pokuša da 'hendla' situaciju. Dodik promijeni mišljenje. Sastat će se sa Schmidtom i sad će tražiti način kako da se vrati nekim aktivnostima koje su bile redovne, pa čak i njegovom poslu u Predsjedništvu BiH.  Dakle, ništa što nije bilo očekivano kao reakcija Milorada Dodika i cijele te političke svite koja ga prati u toj avanturi koja je više besmislena - kazao je Komšić.

Dodao je da je to trošenje vremena, energije, živaca naroda, „umjesto da se posveti onome što stvarno jeste rad za građane i Republike Srpske u koje se toliko zaklinje, a i BiH, jer mu to piše kao ustavna obaveza u Ustavu BiH, a položio je zakletvu, zaklinjući se da će to raditi“.

- Dakle, ništa neuobičajeno i sad je stvar samo traženja načina kako će se ponovo uključiti u rad institucija u BiH, od njega samog, od članova Vijeća ministara BiH i aktivirati rad u parlamentu. Mislim da će se to desiti i onda čovjek sebi postavi pitanje zapravo čemu sve to? Ali, na žalost, već treću godinu mandata Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH, u ovom mandatnom periodu gladamo isti scenarij po ne znam koji put, nadam se da je i posljednji – naveo je Komšić.   

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo