Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje

 

SREDSTVIMA INFORMISANJA

Predmet: Saopćenje

KO SDA: Smijeniti Ivanu Marić i Envera Kazaza iz kantonalnih ustanova zbog sramnih napada na Inzka 

 

Posljednji sramni javni nastupi kadrova sarajevske “Trojke” Ivane Marić i Envera Kazaza u kojem su kritikovali dosadašnjeg visokog predstavnika Valentina Inzka i donošenje Zakona o negiranju genocida, i umanjivali njegov značaj, predstavlju njihov konačni moralni sunovrat ali zahtjevaju i hitne sankcije. 

Nastupi Ivane Marić i Envera Kazaza su jednaki tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju Holokausta, ocjenjujući da je taj zakon “populistički potez” ili da je zakon a ne Dodikovo ponašanje uzrokovao “najveću političku krizu od Dejtona”, kako su to ocijenili Marić i Kazaz za Inzkov zakon.

Pozivamo Fortinu i Konakovićevu vladu da hitno smjene Ivanu Marić i Envera Kazaza sa mjesta članova nadzornih odbora u Kantonu Sarajevo, u Kamernom teatru 55 i TV SA, koja su im pripala kao nagrada za podršku njihovoj vladi. Nedopustivo je da se iz budžeta KS koji svojim radom pune i žrtve genocida finansiraju oni koji umanjuju značaj Zakona o negiranju genocida i relativiziraju njegovu važnost.                                                                                        

                       

                                                                                              PRESS SLUŽBA

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.