Sport     | 05.08.2021. 10:12 |

Mostar domaćin Ekipnog šahovskog prvenstva Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. kolovoza (FENA) - Ekipno šahovsko prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine prve "A" i prve "B" lige održat će se od 6. do 11. kolovoza u Mostaru, gdje će se ukupno 120 šahista iz svih krajeva F BiH boriti za osvajanje prvenstva. 

Riječ je o 28. po redu ekipnom šahovskom prvenstvu koje se ove godine održava u organizaciji Šahovskog saveza FBiH i Šahovskog kluba Mostar. 

Na prvenstvu će učestvovati po deset najboljih ekipa u prvoj A i prvoj B ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Ukupno 120 šahista iz svih krajeva Federacije BiH borit će se za osvajanje prvenstva. 

Prvi put nakon skoro 40 godina u Mostaru

Očekuje se dolazak najboljih šahista iz BiH u Mostar, uključujući više šahovskih velemajstora i reprezentativaca BiH. Ovo prvenstvo je naročito važno za Mostar, obzirom da se prvi put nakon skoro četiri decenije odvija u gradu na Neretvi.   

"Najbolji šahisti iz BiH se okupljaju u Mostaru. To je naročito važno ako uzmemo da je ovo prvo ekipno prvenstvo koje se održava u organizaciji Šahovskog kluba Mostar u posljednjih skoro 40 godina. Pogotovo sad, nakon uspjeha Lane Pudar, Veleža i održanih skokova sa Starog Mosta, pozitivne sportske priče Mostara nastavljaju se ovim prvenstvom", poručio je Ekrem Koso, direktor 28. Ekipnog šahovskog prvenstva FBiH.       

120 šahista, velemajstori i reprezentativci u borbi za prvenstvo

Prvenstvo počinje u petak, 6. kolovoza u Studentskom hotelu Mostar u 16.30 sati.

Prvoplasirani iz prve "A" lige FBiH će steći pravo učešća u Premijer ligi BiH, dok će dva prvoplasirana iz prve "B2" lige FBiH također steći plasman u viši rang - učešće u prvoj "A" ligi FBiH.

Pobjednici će biti nagrađeni peharima, medaljama i diplomama te klupskim plasmanom u viši rang, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo