Stranačke aktivnosti     | 05.08.2021. 17:28 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Sanela Klarić: Potreban hitan inspekcijski nadzor radova na Trgu oslobođenja/Alija Izetbegović

Sanela Klarić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH, uputila je Federalnoj upravi za inspekcijske poslove i Federalnom urbanističko-ekološkom inspektoratu zahtjev za vršenje nadzora kojim bi se utvrdilo da li su sve pribavljene potrebne dozvole i saglasnosti za rušenje centralnog dijela Trga Oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

„S obzirom na to da su radovi na rekonstrukciji Trga počeli, javlja se bojazan da je namjera investitora - Općine Stari Grad Sarajevo - rušenje, ravnanje i popločavanje centralnog dijela trga.

Time bi se značajno promijenio njegov izgled, jer statua multikulturalnog čovjeka ne bi bila prezentirana na uzvišenju niti bi bila okružena zelenom površinom. Onda to ne bi bila sanacija, kako tvrde u Općini Stari Grad, nego bi bila rekonstrukcija, za šta bi Općina trebala pribaviti određene potvrde i saglasnosti kojih trenutno nema“, kaže Klarić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta