Bosna i Hercegovina     | 05.08.2021. 21:50 |

Godišnjica SDA Tuzla: Nastavljamo borbu za očuvanje jedinstvene BiH (VIDEO)

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 5. augusta (FENA) - Večeras je održana Akademija povodom 31. godišnjice rada Gradskog odbora SDA Tuzla. Gost ove svečanosti bio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA)  Bakir Izetbegović.

On je u svom govoru naglasio da je 31. godina dugo vrijeme ispunjeno dramatičnim dešavanjima i da je bošnjački narod za ovaj period prošao, što drugi nisu ni za nekoliko stoljeća.

- Ovih dana ulazimo u novu krizu i blokadu, ali ne zato što je pozicija patriotskih političkih stranaka oslabila, upravo obratno, kriza je nastala zato što su nacionalističke politike u posljednjoj godini u jasnoj defanzivi. Ovo je njihov odgovor na niz korisnih pomaka u BiH – izjavio je tokom akademije u Tuzli Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH.

U svom obraćanju govorio je o nizu ustupaka koje je napravila strana koju predvodi Milorad Dodik.

- Nastavljen je NATO put BiH, imenovan je novi saziv Centralne izborne komisije, skinuta je ploča sa imenom Radovana Karadžića na Palama, srušena je crkva u dvorištu Fate Orlović, popunjen je Ustavni sud BiH imenovanjem stranog sudije, održana je masovna vježba NATO-a na Manjači, Crna Gora i Kosovo su usvojili Rezoluciju o osudi genocida Srebrenici – izjavio je Izetbegović.

Predsjednik GO SDA Tuzla u svom obraćanju podsjetio je na put ove stranke u Gradu Tuzla kroz tri decenije njenog djelovanja.

- Ova 31. godina iza nas bila je u nekim periodima jako teška i turbulentna. Kada je riječ o gradu Tuzla mi smo svih ovih godina na neki način opoziciona stranka u Tuzli, ali smo na jedan konzistentan politički način izgradili podršku od nekih dvadeset posto građana koji izađu na izbore u Tuzli – izjavio je predsjednik GO Salko Zildžić

On je naglasio da imaju jako malu populaciju u podršci kada je riječ o građanima, bez obzira što su u nekim ranijim vremenima imali određen razdor unutar stranke, ali se ti razdori nisu odrazili na izborni rezultat što govori da ovdje postoji skupina ljudi koja podržava rad SDA u Tuzli i njihove programe.

- Zabilježen je pomak pri izbornom rezultatu na posljednjim izborima. Mi planiramo nastaviti dalje, planiramo se sjećati svih naših prethodnika, predsjednika, posebno naših šehida i poginulih članova Stranke koji su svoje živote dali za san o boljoj i ljepšoj Bosni i Hercegovini i san o boljoj i ljepšoj Tuzli – izjavio je Zildžić.

Fahrudin Skopljak predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona izrazio je svoje uvjerenje da će SDA u Tuzli pokazati ozbiljnu snagu na narednim izborima.

- SDA je ideja koja traje. Biti prisutan i istrajavati na očuvanju države BiH više od tri decenije je jedinstven primjer za BiH – izjavio je Skopljak.

Jedinstvenu poruku su večeras  sa akademije poslali - da će i u narednom periodu SDA voditi borbu za očuvanje jedinstvene Bosne i Hercegovine.

Pogledajte https://fena.ba/video/6295

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1H2uXqOmWaJVrg8BKBYWtUP1PdOFA2_k2?usp=sharing

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti