Bosna i Hercegovina     | 06.08.2021. 10:13 |

Spahić uputio saučešće povodom smrti Juraja Martinovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. augusta (FENA) - Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić, povodom smrti Juraja Martinovića, uputio je saučešće porodici, prijateljima, sugrađanima Sarajeva i institucijama u kojima je djelovao - Filozofskom fakultetu UNSA, ANUBiH, PEN centru i Skupštini grada Sarajeva.

Spahić ističe da je Juraj Martinović rođen u Sarajevu i gradu je posvetio svoj život i stvaralaštva, sa posebnim osjećajem za zajednicu u kojoj je djelovao i vrhunskim intelektualnim doprinosom njenom razvoju i humanističkim pristupom rješavanju društvenih problema.

- U dramatičnom vremenu borbe za opstanak i održivost BiH potvrdio je sve svoje izuzetne ljudske i moralne vrijednosti. Bili smo bliski saradnici u SSRNBiH Sarajeva u doba demokratizacije društva i usvajanja razvojnih planova Sarajeva za 21. stoljeće, u Savjetu Povjerenika za Sarajevo na odbrani  glavnog  grada BiH zajedno sa svim gradonačelncima Sarajeva, kao i učesnika u potpisivanju naše Deklaracije o nedjeljivom Sarajevu i mnogobrojnim mirovnim i akademskim aktivnostima ANUBiH, Građanskog foruma i Centra za mir, formiranju i zajedničkim izdavačkim i društvenim aktivnostima Pen centra i IPC i internacionalnim kulturnim programima Sarajevske zime na svjetskoj afirmaciji Sarajeva, otvorenog grada - poručio je Spahić. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom