Bosna i Hercegovina     | 08.08.2021. 11:37 |

Promocija programa za djecu 'Brainobrain'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. augusta (FENA) - Promocija svjetskog programa za djecu uzrasta od 4 do 14 godina „Brainobrain“ bit će održana u ponedjeljak i utorak iduće sedmice na Ilidži u Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica kada će biti organiziran trening/obuka za trenerice/predavačice iz Tuzle.

Radi se o programu za djecu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina.

S obzirom na to da su istraživanja potvrdila da je period od 4 do 14 godina najvažniji za pravilan intelektualni razvoj, „Brainobrain“ program namijenjen je upravo djeci u tom uzrastu, saopćili su iz "Brainobrain" programa u BiH.

Međunarodni program „Brainobrain“ su kreirali stručnjaci iz oblasti dječije psihologije, edukacije i matematike prije 18 godina. Brainobrain se uspješno implementira u skoro 40 zemalja svijeta, sa skoro 1000 edukativnih centara, koji pohađa više od dva miliona djece.

Predavači koriste specifične metode i tehnike za koje su obučeni. Vrhunske certificirane trenerice su ujedno i školske učiteljice/nastavnice sa visokom stručnom spremom i dugogodišnjim radnim iskustvom u radu sa djecom.

Brainobrain omogućava djetetu da razvije cjelokupni intelektualni potencijal, da poveže obje strane mozga razvijajući koncentraciju i fokus, superiorne matematičke vještine, memoriju, logiku, analitičke sposobnosti, fotografsko pamćenje, tačnost, kreativnost, maštu, vođstvo, samodisciplinu, samopoštovanje i samopouzdanje, te ukupan rast i razvoj djeteta. Uči djecu kako da budu lideri i vlasnici svog života.

Program ima 10 do 12 nivoa, a svaki  traje od tri do četiri mjeseca, održava se jednom sedmično u trajanju od dva sata.

Djeca koja pohađaju časove brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, fokusiranost, memoriju, vještine vizualizacije i kreativniji su.

Časovi su dvojezični (na bosanskom i engleskom) i odvijaju se u malim grupama pa su predavači fokusirani na individualne potrebe i razvoj svakog djeteta ponaosob. Učenje se odvija kroz mentalne i fizičke vježbe, ali i kroz „pametne“ igrice u toku pauza.

Ovim programom dijete će savladati vještine fotografskog pamćenja, bolje koncentracije, odgovornosti, bržeg usvajanja gradiva, emocionalne inteligencije, efikasnije komunikacije, bolje fokusiranosti, lakšeg donošenja važnih odluka, liderskih vještina i samopouzdanja.

Program je zasnovan na tzv. VAK metodi (vizuelno-auditivno-kinestetičke) kojom djeca u isto vrijeme primaju i memoriraju informacije vidom, sluhom i putem dodira/osjećaja neuronskim putevima u mozgu, čime dolazi do potpune aktivnosti mozga, otvarajući put prema izvrsnosti.

Istraživanja su dokazala da je najbolji način za učenje zapravo upijanje novih informacija kroz više čula. Na BrainoBrain časovima koristimo tri: vid, sluh i dodir. Sve vježbe koje predavači izvode sa našom djecom aktiviraju njihov mozak, podstiču ih da budu radoznali i razvijaju najvažnije intelektualne i životne vještine.

Časovi su vrlo aktivni i interaktivni tako da ne provodimo vrijeme sjedeći i gledajući u tablu. Sva djeca učestvuju u aktivnostima koje podrazumijevaju i fizičke vježbe koje podstiču bolju koncentraciju, aktiviraju neurone i omogućavaju održavanje pažnje.

Neuro – lingvističko programiranje (NLP) je nauka o procesu razmišljanja koja u ovom programu kod djece razvija vjeru u vlastitu izvrsnost, jasno postavljanje ciljeva, razvijanje kritičkog razmišljanja, lijepo i bogato izražavanje svojih ideja i osjećaja, poštovanje sagovornika, uvažavanje različitih mišljenja, zastupanje svojih stavova, pristojno ponašanje, modeliranje uspješnih i moralno ispravnih uzora, njihova analiza i razlozi zbog kojih su uspješni.

Neurolingvističko programiranje već decenijama koriste najuspešniji preduzetnici, menadžeri i značajni lideri. Ove tehnike omogućavaju im da na pravi način iskoriste sve svoje snage i lako postignu sve ciljeve koje sebi zacrtaju.

Prednost ovog programa je što je prilagođen svakom djetetu ponaosob, što osim intelktualnih vještina razvija i one najvažnije – životne.

Nakon Ilidže promocija će ovog mjeseca biti organizirana i u Tuzli.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo