Sport     | 06.08.2021. 13:59 |

Skokovi s vodopada u Jajcu zakazani za 14. august

FENA Saopćenje

JAJCE, 6. augusta (FENA) - Šesti međunarodni takmičarski skokovi s vodopada u Jajcu bit će održani 14. augusta.

Vodopad rijeke Plive, visok više od 20 metara, bit će domaćin jedinstvenoj sportsko-turističkoj manifestaciji, saopćeno je iz Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu grada Jajca.

Prema izjavama profesionalnih skakača visinskih skokova iz SAD-a, Kolumbije, Njemačke, Danske i drugih zemalja, a koji su imali priliku skakati s vodopada u Jajcu, skokovi u u tom bh. gradu spadaju među najizazovnije i najljepše.

Posebna je draž za sve skakače skakati s prirodnog vodopada smještenog u središtu historijskog grada Jajca, koji čeka svoju zaštitu kao dio Svjetske kulturne baštine (UNESCO).

Organizator 6. Međunarodnih takmičarskih skokova s vodopada u Jajcu, JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, najavljuje da nakon godine pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa, posjetitelje i skakače očekuje bogat program.

Za skokove se prijavilo više od 30 takmičara, koji će nastupiti u takmičarskom dijelu u stilu „Lasta“, te u revijalnom dijelu tzv. „slobodnom stilu“.

Titulu pobjednika 5. Međunarodnih skokova u subotu, 14. augusta branit će Stefan Jevtić iz Srbije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo