Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje

Vlada ZDK bez podrške Skupštine – podnesite ostavke

 

Već duži period građani ZDK nemaju priliku da vide rad Skupštine kantona jer ga nije ni bilo. Sjednice su održavane na neviđen način, kombinacijom on line, telefonom, sms porukama i čime već ne. U takvoj situaciji nismo imali niti jedan zakon na dnvenom redu, niti bilo šta konkretno i aktuelno. Bavila se većina samo interesnim podjelama plijena što je i dovelo Kanton na crnu listu. Nakon što su pod jakim zajedničkim interesom uz par „papaka“ izglasali izmjenu Zakona o MUP došao je na red i Izvještaj o radu, tačnije neradu Vlade ZDK.

Tužno je bilo slušati argumente zamjenika premijera, premijera Skupština ne zanima, o potrebi usvajanja Izvještaja a još tužnije izgovore za pad Izvještaja o radu. Zastupnici većine na godišnjem odmoru! Vi gospodo ste na godišnjem odmoru od formiranja skupštinske većine i Vlade ZDK. Da, radili biste vi ali u isključivom interesu pojedinaca i bliskih stranačkih podobnika. Svaki dan vladanja ste osiromašili građane kantona za neutvrđene iznose kovertibilnih maraka. Uspjeli ste uraditi ništa za građane a za sebe sve, uspjeli ste u svom mandatu zaposliti preko 600 stranačkih jataka, rodbine, prijatelja i kupaca radnih mjesta.

Želimo javnosti skrenuti pažnju da je nakon trgovine koalicionih partnera u Skupštini ZDK, podržanih rukama DF-ovih uvijek spremnih ruku za protuuslugu, naš Kanton došao na crnu listu. Ova trgovina se nastavlja tako da su trenutno intenzivirani talovi u vezi imenovanja novog komesara MUP ZDK. Sve to će se vidjeti vrlo brzo.

Pozivamo ovu lakrdijsku vladu, u skladu sa političkom praksom, pozitivnim propisima i odbijanjem Skupštine da podrži rad Vlade, da bez odlaganja odstupi sa čela izvršne vlasti ZDK. Ukoliko se  oglušite o poziv, što ne bi nikog iznenadilo obzirom na dosadašnje  zanemarivanje zakona i procedura pa čak i međunarodne zajednice Klub zastpnika SDP-a će u Skupstini ZDK pokrenuti postupak izglasavanja nepovjerenja.

Do tada ih podsjećamo da smo ih pozvali da javno obznane svoje diplome kako bi javnost znala ko ih vodi. To do sada nisu učinili. Izgleda da ih je stid! I to bi bio uspjeh za njih.

 

KO SDP BiH ZDK

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.