Kultura     | 07.08.2021. 12:49 |

Završen 24. Festival prijateljstva u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7.augusta (FENA) – Spuštanjem zastave, uz zvuke festivalske himne i veliki vatromet u Goraždu je zatvorena 24. po redu internacionalna kulturna manifestacija Festival prijateljstva.

Tome je prethodio tradicionalni maskenbal ulicama grada uz učešće brojnih mališana koji su se pripremali za ovaj događaj u pratnji Sarajevo Drum Orcestra.

Pozdrav u ime mladih Goražda uputila je učenica generacije MSŠ “Enver Pozderović” Melisa Geca, festival je zatvorio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović dok je festivalsku zastavu spustio goraždanski maratonac Emir Hastor.

U ljetnom kinu Centra za kulturu publika je uživala u koncertu goraždanskog benda Zona isključenja.

U Gradskoj art galeriji otvorena je  izložba dijela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ”Boje prijateljstva” 2021 u kojoj su učestvovali  umjetnici iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja koji su veliki  broj djela poklonili Gradu Goražde.

Ovogodišnji festival čiji je program bio reduciran zbog koronavirusa, ponudio je raznovrsne sadržaje.

Iako su izostali veliki koncerti na platou Gradske dvorane, priređeni su oni  uz ograničen broj posjetilaca u ljetnom kinu, a nisu izostale ni pozorišne predstave, promocije i sajam knjiga.

Jedan od najupečatljivijih događaja ovogodišnjeg festivala prijateljstva bio je ambijentalno scenski preformans i promocija knjige "Dnevnik seobenog lica" autora i režisera Šemsudina Gegića.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo