Stranačke aktivnosti     | 08.08.2021. 11:39 |

Priopćenje za javnost HNS-a

FENA Saopćenje

Mostar, 8. kolovoza 2021.

Sramotni zahtjev upućen RH protiv generala i zapovjednika HV-a pokazatelj je tko upravlja pojedinim institucijama BiH

Vijest koja se pojavila u javnosti i koja je potvrđena od Ministarstva pravosuđa i uprave  RH o upućenom zahtjevu iz Bosne i Hercegovine prema RH za procesuiranje hrvatskih generala i zapovjednika je jalov, ničim utemeljen zahtjev s političkom pozadinom od strane onih koji žele potpunu kontrolu pravosuđa u BiH, ali i pokušaja izvrgavanja činjenica i povijesnog revizionizma. Ovaj sramotan zahtjev nema svoje nikakvo uporište, osobito ne za procesuiranje bilo koga u kontekstu akcije „Bljesak“ kojim je oslobođen prostor RH.

Riječ je o klasičnom pokušaju zloupotreba institucija Bosne i Hercegovine, a sada se u praktičnom smislu vidi tko stoji u pozadini i na kakav način se želi kriminalizirati HV, ali i HVO, što bošnjačke parastrukture pokušavaju već dva desetljeća na razne načine. Dva su ključna trenutka u kojima se poteže ovakav zahtjev. Prvi, želi se nastavak kriminalizacije uloge HVO-a za svoju neizmjernu ulogu u oslobađanju od agresora. Nakon Knina i svih dijelova RH, „Oluja“ bi se posebno trebala slaviti u Sarajevu jer je na prostoru Bihaća spriječen masakr i stradanje kakvo je nažalost viđeno u Srebrenici. Drugi, nakon smjena i neviđenih pritisaka na Tužiteljstvo BiH i cjelokupno pravosuđe BiH, očigledno dolazi do političkog ovladavanja pravosudnim institucijama i sada netko želi uputiti političku poruku na unutarnjem planu.

Hrvatski narodni sabor BiH odbija bilo kakve pokušaje manipulacije povijesnih činjenica u političke svrhe, zlonamjerne revizije časne uloge HV-a i HVO-a i bilo kakve daljnje jalove pokušaje političkih progona. Također, upućujemo zahtjev da se isti ti napori i energija koji se ulažu u ovakve pokušaje, usmjere u razotkrivanje svih i dalje nerazriješenih zločina počinjenih od strane Armije BiH čiji se ratni zločinci i danas slobodno šeću po Bosni i Hercegovini.

Odjel za branitelje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo