Stranačke aktivnosti     | 09.08.2021. 08:04 |

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA Kantona 10

FENA Saopćenje

U organizaciji Asocijacije mladih SDA Kantona 10 uz podršku Kantonalne organizacije SDA Kantona 10, GO SDA Livno, Samostalne biblioteke Hadži Jusuf Livnjak i Bošnjačkih institucija na području Kantona 10 održana je Akademija povodom obilježavanja dana rođenja prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine i SDA BiH rahmetli Alije Izetbegovića u prostorijama Samostalne biblioteke Hadži Jusuf Livnjak u Livnu. Nakon Intoniranja himni, učenja Fatihe na dušu rahmetli Alije Izetbegovića, šehida I svih onih koji su živote dali za jedinu Bosnu I Hercegovinu, moderatorica programa Ajlana B. pozdravila je prisutne goste iz političkog, kulturnog i vjerskog života Kantona 10.

O važnosti političkog djelovanja prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića govorio je dr.sci Hikmet Hodžić predsjednik KO SDA Kantona 10, sa porukom da mlade generacije trebaju učiti više o historiji svoga naroda, države i prvog predsjednika Alije Izetbegovića.

Prof.pedagogije Amela Milak prisutne goste upoznala je o djelima Alije Izetbegovića i kolekciji knjiga Alije Izetbegovića koja je izložena u biblioteci. Nakon predavanja uslijedila je projekcija dokumentarnog filma o životu Alije Izetbegovića. Na kraju samog programa prisutnima se obratio i predsjednik Asocijacije mladih SDA Kantona 10 gosp. Šerif Šehić te se zahvalio KO SDA K10, GO SDA Livno i Bošnjačkim institucijama na podršci.

Jedinstvo je naša snaga i naš jedini put ka očuvanju jedine nam Bosne i Hercegovine.

 

IO KO AM SDA Livanjskog Kantona

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'