Bosna i Hercegovina     | 09.08.2021. 08:45 |

Vlada HBŽ-a zahvalila Hrvatskoj za pomoć u gašenju požara

FENA Saopćenje

LIVNO, 9. kolovoza (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin uputio je zahvalu Republici Hrvatskoj za pomoć u gašenju požara u Općini Tomislavgrad.

Vukadin je u svoje osobno ime i uime Vlade Hercegbosanske županije izrazio zahvalnost predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministrima u Vladi RH Gordanu Grliću Radmanu, Davoru Božinoviću, Mariju Banožiću, županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu i svima ostalima koji nesebično pružaju bilo kakav vid pomoći pri gašenju požara u Općini Tomislavgrad, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Naime, tijekom proteklog vikenda požari su zahvatili veliki dio prostora Općine Tomislavgrad, a u nedjelju su zaprijetili imovini i kućama lokalnog stanovništva. Zbog velikih razmjera požara i nemogućnosti stavljanja pod kontrolu upućena je zamolnica Vladi Republike Hrvatske za pomoć pri gašenju požara u Općini Tomislavgrad.

Vlada Republike Hrvatske u nedjelju je uputila dva aviona Canadair CL-415 iz sustava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH s ciljem stavljanja pod kontrolu i gašenja požara na području Općine Tomislavgrad, stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'