Bosna i Hercegovina     | 09.08.2021. 12:58 |

Požar oko Roškoga Polja i dalje aktivan, od Hrvatske se ponovno traži pomoć

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 9. kolovoza (FENA) - Požar koji je u subotu izbio na vrletima oko Roška Polja pored Tomislavgrada u nedjelju večer se ponovno rasplamsao oko naselja Drmića staje te se proširio prema Privali i Gornjem Brišniku.

Kako je za Fenu kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mate Jurčević, tijekom noći od vatrene stihije u naselju Drmića staje vatrogasci su obranili imovinu i kuće lokalnog stanovništva te su intervenirali na mjestima koje se ponovno rasplamsavalo nakon jučerašnjeg gašenja kanadera, posebno oko Zidina i Korita.

Po riječima Jurčevića, aktivna su trenutno dva veća kraka požara gdje gori suha trava, nisko raslinje i grabova šuma prema Privali i Gornjem Brišniku.

Vatrogascima u gašenju vatre pomažu šumari i mještani ovih naselja, a veliki problem im zadaje vjetar te nepristupačan teren.

Ponovno je upućena zamolnica Vladi Republike Hrvatske za pomoć u kanaderima pri gašenju požara u Općini Tomislavgrad.

Cijeli ovaj opožareni kraj oko naselja u blizini Buškog jezera su tijekom jučerašnjeg dana ostala bez napajanja električnom energijom, a prema informacijama iz Elektroprivrede HZ HB, čiji su djelatnici tetenu, u ovom požaru izgorilo im je više od 50 drvenih stupova.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana