Stranačke aktivnosti     | 09.08.2021. 15:09 |

Saopćenje za javnost SDA ZDK

FENA Saopćenje

Socijaldemokratska partija ZDK je najmanje pozvana da ocjenjuje rad Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Rezultati ove stranke na posljednjim općinskim izborima, naročito u Zenici, najbolje govore u kakvom je stanju SDP, koji danas ima samo jednog načelnika u ZE-DO kantonu.

SDP ZDK jubilarno 10. put najavljuje rušenje Vlade ZE-DO kantona, zajedno sa svojim političkim mentorom iz Grada Zenice, a što su njihovi neostvarivi politički snovi.

O njihovoj (ne)sposobnosti najbolje govori činjenica da su nakon Općih izbora 2018. imali mandatara i predsjedavajućeg Skupštine, ali da opet nisu znali sastaviti Vladu ZDK.

SDP-u bi bilo najbolje da se umjesto pisanja političkih pamfleta i obmanjivanja javnosti pozabavi otkrivenim koruptivnim radnjama svojih rukovodilaca koji su pravosnažno osuđeni, a o čemu je javnost već upoznata.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je stabilna i ima svoje programske ciljeve, koje ispunjava u potpunosti. Ima punu podršku skupštinske većine.

Vlada ZDK uspješno je odgovorila izazovima pandemije virusa korona, boreći se za zdravlje građana i svako radno mjesto. Naš kanton je motor privrednog razvoja Federacije BiH, lideri smo u izvozu, a najrazvijenije općine u FBiH iz našeg kantona su one koje predvode načelnici Stranke demokratske akcije.

PRESS  SLUŽBA  KO SDA ZDK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu