Bosna i Hercegovina     | 10.08.2021. 10:37 |

Krizni štab ZDK - Zadržan trend niskog broja novooboljelih i broja umrlih

FENA Saopćenje

ZENICA, 10. augusta (FENA)  - Epidemiološka situacija na području Zeničko-dobojskog kantona može se ocijeniti nepovoljnom, budući da je u Federaciji BiH još na snazi pandemija, sa zadržavanjem trenda niskog broja novooboljelih, umrlih i hospitaliziranih, zaključio je Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a.

 - Broj novih potvrđenih slučajeva u zadnjih sedam dana je 12, što čini kumulativnu incidencu od 3,3 na 100.000 stanovnika, što je nastavak trenda zadržavanja ove incidence na jako niskom nivou - zaključio je Krizni štab razmatrajući informaciju o epidemiološkoj situaciji koju je sačinio Institut za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici.

Do 8. augusta ukupno je potvrđeno 14.497 slučajeva zaraze virusa korona, a broj aktivnih slučajeva je 25. U zadnjoj posmatranoj sedmici nije umrla ni jedna osoba. Na bolničkom liječenju nalazi se svega jedan pacijent.

Kada je riječ o imunizaciji, koja se provodi od sredine marta, do sada je zdravstvenim ustanovama isporučeno 81.756 doza vakcina, a utrošeno 59.743 doza. U potpunosti je vakcinisano, s obje doze vakcine, 21.663 građana ovog kantona.

Krizni štab izvršio je raspodjelu donacije 3.680 brzih antigenskih testova za korona virus te zaštitne opreme, hirurških i KN95 maski, zdravstvenim ustanovama u ovom kantonu. Radi se o donaciji Vlade SR Njemačke posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'