Sport     | 10.08.2021. 11:50 |

'Planule' ulaznice za utakmicu Rođenih protiv Elfsborga (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 10. kolovoza (FENA) – Karte za predstojeću utakmicu između Veleža i Elfsborga, u uzvratnom susretu trećeg pretkola Konferencijske UEFA lige, koja je najavljena za četvrtak na Grbavici u Sarajevu, u Mostaru su rasprodane isti dan kad su i puštene.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Skupštine FK Velež Almir Taso, taj klub je u ponedjeljak u Mostaru pustio u prodaju 10 000 ulaznica koje su isti dan rasprodane, a osigurao je prodaju karata i u Sarajevu, na Ferhadiji, te je od jutros Sarajlijama na raspolaganju 1 300 ulaznica.

 -Teško je opisati riječima kolika je euforija i ljubav navijača prema Veležu. Možda najbolje govori rečenica pok. prof. dr. Zdravka Grebe da je fudbal više od igre, a Velež više od fudbala. Euforija oko ovog kluba nije prisutna samo u Mostaru nego i u regiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, odakle svakodnevo dobivamo poruke potpore- kazao je Taso.

 Po njegovim riječima, Velež je došao već do trećeg predkola i u slučaju da i njega prođu igrali bi play off za ulazak u  Konferencijsku ligu, a što znači puno s bodovnog sistema u UEFI.

-Tako bi naši predstavnici narednih godina mogli početi runde, ne od prvog nego već od drugog kola gdje bi bili nosioci i imali olakšan put u naredno kolo takmičenja- dodao je predsjednik Skupštine Veleža.

On napominje kako vlada velika trema među igračima.

-Kako među navijačima nego i među igračima vlada velika trema ali se nadam da će je prebrodit uspješno i da će uz nas s tribina i gromoglasnu potporu izvojevat tako željenu pobjedu i donijet radost Mostaru, BiH i regiji- poručuje predsjednik Skupštine Veleža koji ne sumnja u pobjedu i prolazak u play- offu Konferencijske lige.

Utakmica između Elfsborga i Veleža se igra na sarajevskoj Grbavici, a bit će organiziran prijevoz za navijačku skupinu Red Armyja iz Mostara.

Inače, cijena karte za spomenutu utakmicu je 25 maraka za istočnu tribunu, 20 za sjevernu, i 15 za južnu tribinu.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6307

 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1A0kLsT4BSafTUolDT6Ps_xFmqLYGi9QD?usp=sharing

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom