Bosna i Hercegovina     | 11.08.2021. 12:13 |

Novi turski ambasador Sadik Babur Girgin prvi put posjetio Grad Zenicu i ZDK

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 11. augusta (FENA) – Novi ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin boravio je danas u posjeti Gradskoj upravi Grada Zenica gdje se susreo te kratko razgovarao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Girgin je svog gosta upoznao kako je nedavno preuzeo dužnost ambasadora u BiH te da je želio posjetiti i Zenicu, jer taj grad, kako je kazao,  smatra vrlo važnim. Girgin je podsjetio da se, prije ovog sastanka, susreo te upoznao i s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirnesom Bašićem te predsjednikom Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem.

- Naša saradnja sa Zenicom, kao sa gradom i kantonom, seže u daleku prošlost. Dugi niz godina zajedno sarađujemo. Danas sam sa gradonačelnikom imao priliku da porazgovaramo o nastavku naše, uspješne saradnje -0 kazao je Girgin.

On je napomenuo kako vidi “veliki potencijal za nastavak jako uspješne i jako plodonosne saradnje između naše dvije zemlje”. U toku posjete ZDK, najavio je kako će posjetiti još neke gradove.

Zenički gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti “ekselenciju naše prijateljske države Turske”.

- Razgovarali smo o privrednoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji između Grada Zenice, između BiH i Republike Turske. Veoma brzo ćete imati i neke rezultate današnjih razgovora i pregovora oko buduće saradnje ove dvije prijateljske države - istakao je Kasumović.

On je podvukao da je “želja Gradske uprave da iza sebe ostavi trag za buduća vremena”, ali Kasumović nije otkrio i o kakvim se to zajedničkim projektima radi, a koje planiraju realizirati s turskim partnerima.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu