Sport     | 11.08.2021. 14:26 |

Sindikat profesonalnih fudbalera BiH postao punopravni član FIFPRO (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 11. augusta (FENA) – Sindikat profesonalnih fudbalera BiH postao je punopravni član Svjetske unije fudbalera (FIFPRO).

To je danas u Sarajevu ozvaničio generalni sekretar FIFPRO Simon Colosimo.

- S obzirom na to da se u Svjetskoj uniji fudbalera nalazi 70 članica to nije bio lak zadatak jer moramo da nađemo balans između FIFPRO-a i FIFA-inih pravila i regulacija takmičenja. Zadovoljni smo s iznimnim poslom koji je uradio Sindikat profesionalih fudbalera BiH i ovdje smo došli sa zadatkom da ispitamo sve ono što je veoma bitno za regiju Evrope, posebno jugoistočne Evrope koja ima sve sličnosti sa fudbalom u cijeloj Evropi – rekao je Colosimo.

Naglasio je da se problemi koji se dešavaju u fudbalu u BiH dešavaju i širom svijeta.

- Najbitnije je da su igrači zaštićeni na najbolji način. Zbog toga se moraju uraditi određena unapređenja kada je u pitanju sistem novog ugovora, te sistem nacionalnog sudstva koji se treba poboljšati – dodao je Colosimo.

Osnivač i dopredsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Aldin Đidić istakao je da se nada da će Sindikat nakon punopravnog članstva imati bolju saradnju sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH.

- Ojačali smo pravnu službu odnosno imamo dobre pravnike koji dobivaju svaki spor zbog kojeg nam se igrači obrate. Nogometni savez BiH do sada nije prepoznavao naš trud i rad iako smo mi željeli da uspostavimo tu komunikaciju. Cilj nam treba biti poboljšanje uvjeta u fudbalu u BiH. Budući da imamo više od 600 članova zasigurno da smo na pravom putu i zasigurno da nam treba podrška ljudi iz Saveza i samih fudbalera da bi sve to poboljšali - poručio je Đidić.

Pogledajte https://fena.ba/video/6313

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1GVNAnWh8260Svt0Yk16wgr1EZFKaGKf8?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta