Bosna i Hercegovina     | 11.08.2021. 15:18 |

Tadić - predstavnici UN: Neophodna globalna saradnja u borbi protiv terorizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. augusta (FENA) - Globalna saradnja je neophodna za borbu protiv terorizma i finansiranja terorizma, rečeno je na sastanku glavne tužiteljice Bosne i Hercegovine Gordane Tadić s predstavnicima Ureda Ujedinjenih naroda (UN) za borbu protiv terorizma i globalnog programa za borbu protiv finansiranja terorizma.

Izražena je spremnost za buduću saradnju.

Prema saopćenju Tužilaštva BiH, centralne teme ovog sastanka odnosile su se na aktivnosti i rad Tužilaštva u borbi protiv terorizma te na aktivnosti globalnog programa UN-a za borbu protiv finansiranja terorizma.

Tužiteljica Tadić, s rukovodiocem Odsjeka za terorizam Ćazimom Hasanspahićem i saradnicima, razgovarala je sa zvaničnicima navedenog ureda i programa Danielom Stonecipherom i Kamalanom Anwarom.

Tadić je predstavila rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u oblasti borbe protiv terorizma. Posebno je istakla značajne rezultate u podizanju optužnica iz ove oblasti, kao i rad i aktivnosti u okviru Udarne grupe za borbu protiv terorizma, a s ciljem jačanja vladavine prava i sigurnosti građana u Bosni i Hercegovini.

Tužioci Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH aktivno sudjeluju u međunarodnim operacijama i imaju dobru saradnju s partnerskim zemljama u borbi protiv opasnosti od terorizma koji predstavlja opasnost na globalnom planu.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje globalnog programa za borbu protiv finansiranja terorizma s institucijama BiH, odnosno Tužilaštvom BiH, u smislu jačanja kapaciteta u ovoj oblasti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'