Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 13:17 |

Čović dao potporu projektima koji se planiraju u Širokome Brijegu (VIDEO)

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 12. kolovoza (FENA) – U povodu obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega u četvrtak je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća. Neposredno prije početka sjednice na Trgu širokobrijeških žrtava položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje Domovinskoga rata.

Dan Grada i blagdan Velike Gospe čestitao je i predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH Dragan Čović, obračajući se uime izaslanstva dužnosnika HDZ-a BiH i HNS-a svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Čović je istaknuo kako se dosta toga napravilo na području Širokog Brijega u zadnjih 30 godina.

-Široki Brijeg nije obična lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini, ima svoje posebno poslanje koje svi zajedno moramo slijediti. Kad su u pitanju infrastrukturni projekati, dugoročni, nalašavam da moramo pratiti trendove te se uključiti u prekograničnu suradnju u mnoge projekte kroz fondove koji će se nuditi i već se nude kada je u pitanju suradnja s Republikom Hrvatskom iz Europske unije - istaknuo je Čović.

On je izrazio punu potporu strateškim projektima koji se planiraju u budućem razdoblju u Širokome Brijegu.

-Razvijajte sve ono što ste stavili sebi u plan, skupa sa županijskom razinom vlasti, entitetskom i državnom. Uključeni ste i bit će te uključeni u sve projekte za koji vi smatrate da morate biti uključeni - poručio je Čović.

Stavljamo se poptuno na raspolaganje projektima koji vi radite, dodao je, jer ste vi do kraja uime Širog Brijega predvodnici mnogih projekata srednje razne vlasti, i mjera koju mi možemo polučiti i rezultati oko izbornog zakona i naše jadnakopravnosti u BiH vežu se za vrijednost koju smo napravili na lokalnoj razini, svih naših općina u BiH sa izričajem i snagom koju šaljemo s terena izborit ćemo se za svoju jednakopravnost.

Gradonačelnik Miro Kraljević je istaknuo kako je ovo posebno svečano vrijeme jer se obilježava istodobno i Dan grada i blagdan Velike Gospe. 

- Posebno je ovo svečano vrijeme kada obilježavamo Dan našeg grada i blagdan Velike Gospe. Osim svečane sjednice i polaganja vijenaca mi iz resornih institucija tim povodom organiziramo brojne kulturne i zabavne sadržaje – kazao je Kraljević, povlačeći paralelu između prošlogodišnje proslave koja je, po njegovim riječima, bila nešto skromnija.

-Ove  godine nam povoljna epidemiološka situacija dopušta organizaciju proslave na normalniji način, a nadamo se da će ovo povoljno stanje i potrajati – naveo je gradonačelnik Širokog Brijega.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić je  govoreći o važnosti obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega ukazao i na značaj odavanja počasti braniteljima bez čijeg doprinosa, ustvrdio je, ne bilo sigurnog i mirnog života, kao ni demokracije.

-Važno je očuvati sjećanje i odati počast braniteljima koji su za slobodu hrvatskog naroda na ovom području položili živote i podnijeli žrtvu – poručio je Ćosić.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6316

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Jxgmj_aMzC18vMF6dOpm-jESk27jzsFk?usp=sharing

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta