Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 13:21 |

Okolić primio vojnog atašea SR Njemačke u BiH Näpela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas njemačkog vojnog atašea pukovnika Kai Uwe Näpela, s kojim je razgovarao o inicijativi za infrastrukturalne projekte u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Okolić je naglasio da se Njemačka dokazala kao pouzdan partner, što je i potvrđeno kroz razne projekte i inicijative u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo odbrane BiH je uz pomoć SR Njemačke do sada realiziralo veliki broj značajnih projekata, te je Okolić iskoristio priliku da zahvali na iskazanom interesu za nastavak pružanja podrške Ministarstvu odbrane BiH i OSBiH u opremanju i modernizaciji.

Okolić je nakon uvodnog obraćanja dao riječ svojim saradnicima iz Sektora za nabavku i logistiku koji su pukovnika Näpela detaljnije informirali o proslijeđenom zahtjevu i prioritetima infrastrukturalnih projekata na lokacijama OSBiH, a radi pronalaženja adekvatnog rješenja i podizanja interoperabilnosti na viši nivo.

Pukovnik Näpel je zahvalio zamjeniku Okoliću na prijemu, istakavši da će SR Njemačka i dalje pružati podršku MOBiH i OSBiH što se vidi iz planirane inicijative koja bi trebala da obuhvati pet projekata na lokacijama Pazarić, Grabež, Stojkovići, Rajlovac i Doboj čija bi ukupna vrijednost trebala da bude oko 1.100.000 eura.

Vojni ataše SR Njemačke je 10. i 11. augusta obišao lokacije OSBiH u Pazariću, Doboju, Bihaću i Novom Travniku radi boljeg sagledavanja stanja na terenu.

Okolić je još jednom zahvalio vojnom atašeu SR Njemačke na saradnji i učešću na sastanku, te je izrazio nadu u skoro realiziranje uređenja infrastrukture OSBiH kroz aktuelnu inicijativu SR Njemačke, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'