Stranačke aktivnosti     | 12.08.2021. 13:08 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović: Široki Brijeg nije obična lokalna zajednica u BiH, ima svoje posebno poslanje koje svi zajedno moramo slijediti

Povodom Dana grada Širokog Brijega, danas je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Na početku svečane sjednice nakon video priloga o svim aktivnostima učinjenim na infrastrukturnim, gospodarskim, kulturnim i sportskim projektima koji su urađeni na prostoru Širokog Brijega, gradskim vijećnicima i gostima obratili su se predsjednik gradskog vijeća Široki Brijeg Vinko Topić te gradonačelnik Miro Kraljević koji je iznio plan strateških projekata koji se planiraju izvesti u sljedećem razdoblju.

Dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH, obratio se ispred izaslanstva dužnosnika HDZ-a BiH i HNS-a svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, čestitajući svima dan Grada i blagdan Velike Gospe.

Predsjednik Čović u svome obraćanju je istaknuo kako se dosta toga napravilo na području Širokog Brijega u zadnjih 30 godina te da se o tome može napisati puno knjiga ili snimiti puno filmova, a najbolje bi bilo vidjeti sliku Lištice i danas Širokog Brijega, napraviti usporedbu, pa vidjeti kolike su razlike.

„Široki Brijeg nije obična lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini, ima svoje posebno poslanje koje svi zajedno moramo slijediti. Kad su u pitanju infrastrukturni projekati, dugoročni, nalašavam da moramo pratiti trendove te se uključiti u prekograničnu suradnju u mnoge projekte kroz fondove koji će se nuditi i već se nude kada je u pitanju suradnja s Republikom Hrvatskom iz Europske unije, istaknuo je dr. Čović.

„Razvijajte sve ono što ste stavili sebi u plan, skupa sa županijskom razinom vlasti, entitetskom i državnom, uključeni ste i bit će te uključeni u sve projekte za koji vi smatrate da morate biti uključeni. Do kraja mjeseca imat ćemo intenzivne razgovore i sa Vladom Republike Hrvatske i predsjednikom Plenkovićem kako bi uvezali našu lokalnu samoupravu sa svim institucijama Vlade Republike Hrvatske u jedanaest ključnih resora koji se mogu povezati sa osnovnim životnim elementima bitnim za nas u Bosni i Hercegovini“, naglasio je.

„Potpuno se stavljamo na raspolaganje projektima koji vi radite, jer ste vi do kraja uime Širog Brijega predvodnici mnogih projekata srednje razne vlasti, i mjera koju mi možemo polučiti i rezultati oko izbornog zakona i naše jadnakopravnosti u BiH vežu se za vrijednost koju smo napravili na lokalnoj razini, svih naših općina u BiH sa izričajem i snagom koju šaljemo s terena izborit ćemo se za svoju jednakopravnost“, poručio je dr. Čović sa svečane sjednice u Širokom Brijegu.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava (kod križa) za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo