Ekonomija     | 14.08.2021. 10:44 |

Turistička zajednica KS uskoro će izraditi Sarajevo Card (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 14. augusta (FENA)  - Turistička zajednica Kantona Sarajevo u narednom periodu radit će na digitalizaciji turističke ponude što podrazumijeva izradu kartica Sarajevo Card.

- Te kartice namijenjene su za turiste koji će na kartici imati objedinjeno gradski prevoz, muzeje, pozorišta i ostale kategorije iz kulture, sporta i turizma u Kantonu Sarajevo. Na taj način će im biti omogućene posjete navedenih institucija po znatno nižim cijenama, ali se sve mora kupovati u paketu – izjavio je u razgovoru za Fenu predsjednik Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Govoreći o posjeti turista kaže da turizam bilježi rast u ovoj godini, te je u julu zabilježeno 123.000 noćenja.

- Ta brojka je premašila sva naša očekivanja, nismo se nadali da ćemo dostići taj nivo. Na to zasigurno utiče da je imunizacija stanovništva krenula u Kantonu Sarajevo – rekao je Magoda.

Turistička zajednica radi i na rebalansu budžeta kako bi se više doprinjelo oporavku turizma. U tom cilju pružit će se podrška starim zanatima zahvaljujući projektu sa Ministarstvom privrede KS.

- Pomoći ćemo starim zanatlijama da riješe minimalne doprinose za radnike za pola godine. Mislim da su oni najugroženija kategorija u turističkoj industriji zbog pandemije – kazao je Magoda.

Turstička zajednica je sa Vladom Kantona Sarajevo došla na ideju kako da se oduži Vladi Srbije na doniranim vakcinama AstraZeneca.

- U prošlom mjesecu su Vladi Srbije uručeni vaučeri od 400.000 KM, koji će koristiti zdravstveni radnici u Srbiji. Taj projekt je zaživio jer smo izabrali po javnom pozivu hotele koji će vršiti usluge, te od septembra očekujemo prve korisnike vaučera iz zdravstvenog sektora Srbije – rekao je Magoda. 

Pogledajte https://fena.ba/video/6321

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1IXE2KIHTajQ2T6j8mG7v0odmGe94-Au7?usp=sharing

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'